Speedcats - Gocart på vatten

Det var i Kapstaden det började...

Kapstaden är känt som en vindsäker plats för kitesurfing. Det var under vintrarna i Kapstaden som vi hittade grunden till SPEEDCATS. I enorma vågor tävlar man med dessa båtar under namnet Thundercat racing. 2008 köpte Mårten Björnsson och Jason Warwick båtar från Sydafrika och startade SPEEDCATS i Båstad. Målet var att erbjuda alla glada människor i Sverige att ha lika roligt som grabbar och tjejer i Sydafrika. SPEEDCATS är en eventdel av en båttävling som internationellt har många namn. Officiellt kallas klassen för P750. I olika länder har man satt andra namn på tävlingen. T ex Thundercat Racing, Zapcat, Rubberducks, osv.

 

2009 startade SPEEDCATS upp verksamhet i Stockholm. Året efter startade Ulf Kempe SPEEDCATS i Jönköping. Idag är Speedcats - Gocart på vatten® ett etablerat varumärke som står för hög kvalitet. Redan från första dagen så har SPEEDCATS värnat om miljö och använder endast alkylatbensin.

 

SPEEDCATS använder tävlingsbåtar men skiljer sig genom att inte bara vara en tävling utan ett koncept för galet kul på vattnet som alla ska kunna delta i oavsett ålder eller kön. Till detta har SPEEDCATS adderat härlig personal som sätter kunden i fokus. SPEEDCATS har tagit motorbåtssporten och båtracing till något som alla ska kunna delta i och ha lika kul som de som tävlar på internationell nivå. Vi arrangerar och ni kör! Det är SPEEDCATS - Gocart på vatten®...

 

Båtarna har bättre vikt/effekt förhållande än en Ferrari! Ändå är de så enkla att köra så alla kan delta! 

 

 

Fakta om båtarna

Längd: 4,1 meter

Bredd: 2,1 meter

Vikt med motor: 170 kg

Motor: Tohatsu 50 hk

Bränsle: Alkylatbensin

Toppfart: 40 knop 

Acceleration: Ja, och upp till 3G i svängarna

Besättning: 2 personer