google-site-verification: googleca77c429cd0b571e.html
top of page

OM SPEEDCATS

Kitesurfing hade precis slagit igenom på bred front i början av 2000-talet och vi besökte Kapstaden för att surfa i hård vind och stora vågor. En söndag var det vindstilla och vi åkte till stranden för att titta på en nationell tävling i Thundercat Racing. Killar och tjejer tävlade i stora vågor med små båtar. I varje båt satt två personer. En person som gasar och styr och en person som fördelar vikten och balanserar båten i de stora vågorna. Tävlingen såg väldigt rolig ut och några år senare hade vi köpt hem de första båtarna till Sverige och startade en aktivitet under namnet Speedcats för både företag och privatpersoner. Vi erbjöd Speedcats i Båstad och Stockholm och senare även på Öland och i Jönköping.

2012 gjorde vi vår första tävling när vi ställde upp i Roslagsloppet. Vi tävlade mot både svenska och sydafrikanska båtar i Roslagsloppet det året och utav 17 startande kom vi femma och sexa i mål. Det gav oss blodad tand och de efterföljande åren tävlade vi i Thundercat Racing i Sverige och utomlands. Team Speedcats med Kjell Johansson och Filippa Ring vann SM guld i Sverige 2016 och året innan kom vi tvåa på VM i Thundercat på Malta. Under åren har vi även medaljer från europeiska mästerskap. Totalt har vi kört SM i 3 år, deltagit i 2 EM och 4 VM.

Idag tävlar vi inte lika mycket även fast vi fick uppleva en helt unik händelse i november 2019 då vi blev inbjudna som enda svenska team till Maldivernas första båtracingtävling. Efter lite strul med leveransen av ny båt från Sydafrika kom vi till slut på en tredje plats med en av vår äldre tävlingsbåtar. En häftig upplevelse!

När du bokar aktiviteter och event med Speedcats får du köra samma båtar och motorer som vid riktiga tävlingar. Du får även prova att tävla på ett säkert sätt. Speedcats är den roligaste aktiviteten som du kan boka till ett event. Kontakta oss och boka ett event redan nu.

Välkomna till oss på Speedcats!

bottom of page